• Doorgeven van energie

  • Reiki is een vorm van energie overdracht. De ‘ki’ in reiki, staat voor energie en letterlijk betekent het ‘kracht van de zon’. Bij een reiki ondersteuning gaat energie stromen, mijn energie als doorgever, maar ook jouw eigen energie. Doordat je energie gaat stromen worden blokkades losgemaakt en opgeruimd. Reiki is enorm ontspannend, voor de ontvanger, maar ook voor de gever. Er wordt niet met eigen energie gewerkt, maar met de energie om ons heen.

    Dit klinkt raar en zweverig. Maar alles straalt energie uit, in het leger dragen ze brillen om in het donker mensen te kunnen zien, die hun warmte uitstralen. En denk eens aan radiogolven, röntgenstraling, de kleuren die we zien, 3G, 4G, allemaal golven van energie die je niet ziet. Energie is overal en reiki laat het stromen.

    Wat gebeurt er allemaal? Zodra de energie stroomt, dan stroom hij. Je voelt dat vaak aan de warmte van mijn handen. Vaak voelt het heel fijn en ontspannend, soms komt er een weerstand boven of ervaar je andere reacties en sensaties. En soms voel je niks. Hoe het voelt is heel persoonlijk en kan verschillen. Dat wat jij voelt, hoef ik niet te voelen. En andersom. De energie gaat naar die plekken die energie kunnen gebruiken.