• Wat is Yin Yoga

 • Yin en Yang

  Eerst even wat over yin en yang. Yin gaat over aanvaarden, rust, stilte en zijn. De energie is naar binnen gericht. Yang gaat over denken, doelen, streven en actie. De energie richt zich naar buiten. Beide hebben we nodig om in balans te zijn. Om ons vitaal te voelen. Yin Yoga is een mooie tegenhanger in onze yange maatschappij.

   

   

 • Lichamelijke klachten? Onrustig gevoel? 

  Yin Yoga geeft ontspanning. Het is een rustige, meditatieve vorm van bewegen en ontwikkeld om verschillende lichamelijke klachten te verminderen of te herstellen. Bijvoorbeeld klachten aan rug-, bekken of knieën, nek- of schouderklachten. Yin Yoga ondersteunt ook bij mentale klachten zoals stress, burnout of weer vertrouwen krijgen in je lichaam na een ziekte.

 • Tijdens de les kom ik tot rust. Dat kan ik goed gebruiken want ik heb een drukke baan.
 • Aandacht en adem

  Bij Yin Yoga blijf je zo tussen de twee en vijf minuten in één houding. Bij veel andere vormen van yoga is dat enkele ademhalingen. Je hebt alle tijd om aandacht te geven aan de plek die om aandacht vraagt. Zodat je lichaam kan verzachten, spanning los kan laten en herstellen. En daarbij gebruik je je aandacht en je adem.

 • Geschikt voor mij?

  Het maakt niet uit hoe lenig of hoe sportief je bent. Geen lichaam is gelijk. En dat is ook zo mooi van Yin Yoga, er is geen goede of slechte uitvoering. Yin Yoga is voor iedereen. Het kan een mooie aanvulling zijn als je sport. Of als je professioneel behandeld wordt voor klachten of ziekte.

 • Sinds ik aan Yin Yoga doe, heb ik minder lichamelijke klachten. Voel me soepel en rustiger.
 • Bindweefsel

  Kenmerkend aan Yin Yoga is dat je lang in een houding blijft. Binnen de grenzen van jouw unieke lichaam. Het effect hiervan is dat je je bindweefsel (fascie) oprekt. Het netwerk dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Door het oprekken wordt de stof hyaluronzuur aangemaakt. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het bindweefsel meer water aan zich bindt. Hierdoor wordt de  soepelheid tussen de gewrichten en botten vergroot. Ons hele lichaam is doordrongen met bindweefsel. Elke cel, elke spier en elk orgaan. Er wordt vanuit de Chinese geneeswijze aangenomen dat ons lichaam ook bestaat uit meridianen. Dat zijn energiebanen waardoor levenskracht en vitale energie stroomt. De meridianen zijn ook verbonden met het bindweefsel. Bindweefsel is op verschillende manieren te beïnvloeden. Yin Yoga is daar één van.