• Wat is Yin Yoga

 • Yin en Yang

  Eerst even wat over yin en yang. Yin gaat over aanvaarden, rust, stilte en zijn. De energie is naar binnen gericht. Yang gaat over denken, doelen, streven en actie. De energie richt zich naar buiten. Beide hebben we nodig om in balans te zijn. Om ons vitaal te voelen. Yin Yoga is een mooie tegenhanger in onze yange maatschappij.

   

   

 • Lichamelijke klachten? Onrustig gevoel? 

  Kenmerkend aan Yin Yoga is dat het het bindweefsel in je lichaam beïnvloedt. En omdat het een rustige, meditatieve vorm van bewegen is, ervaren vele cursisten diepe ontspanning.  Yin Yoga is in de basis ontwikkeld om verschillende lichamelijke klachten te verminderen of te herstellen. Bijvoorbeeld klachten aan rug-, bekken of knieën, nek- of schouderklachten. Yin Yoga ondersteunt ook bij mentale klachten zoals stress, burnout of weer vertrouwen krijgen in je lichaam na een ziekte. 

   

 • Tijdens de les kom ik tot rust. Dat kan ik goed gebruiken want ik heb een drukke baan.

 • Aandacht en adem

  Bij Yin Yoga blijf je zo tussen de twee en vijf minuten in één houding. Bij veel andere vormen van yoga is dat enkele ademhalingen. Je hebt alle tijd om aandacht te geven aan de plek die om aandacht vraagt. Zodat je lichaam kan verzachten, spanning los kan laten en herstellen. En daarbij gebruik je je aandacht en je adem.

 • Geschikt voor mij?

  Het maakt niet uit hoe lenig of hoe sportief je bent. Geen lichaam is gelijk. En dat is ook zo mooi van Yin Yoga, er is geen goede of slechte uitvoering. Yin Yoga is voor iedereen. Het kan een mooie aanvulling zijn als je sport. Of als je professioneel behandeld wordt voor klachten of ziekte.

 • Sinds ik aan Yin Yoga doe, heb ik minder lichamelijke klachten. Voel me soepel en rustiger.