• Wat is Yin Yoga

 • Yin en Yang

  Eerst even wat over yin en yang.

  Yin gaat over aanvaarden, rust, stilte en zijn. De energie is naar binnen gericht.

  Yang gaat over denken, doelen, streven en actie. De energie richt zich naar buiten.

  Beide hebben we nodig om in balans te zijn. Om ons vitaal te voelen.

  Yin is een mooie tegenhanger in onze yange maatschappij.

  YinYoga is een manier om de yin in je leven aandacht te geven.

 • Yin bij BouwYin

  Inmiddels hebben de Yinlessen zich verdiept in eenvoud. Puur zijn. Met alles wat voorbij komt. Fysiek, sensaties, gedachtes, emoties. Ik neem je mee in de beleving voor, tijdens en na een yinhouding of een zachte aanraking. Overgave. Duiken in de sensatie, grenzen verkennen, mee bewegen, ruimte innemen. Elke keer terugkerend in het moment, uit je hoofd. Voelen van de grond onder je. Met je lijf en je adem als anker. Vertrouwen dat het lichaam in staat is zichzelf te herstellen.  

  Is Yin geschikt voor mij?

  Het maakt niet uit hoe lenig of hoe sportief je bent. Geen lichaam is gelijk. En dat is ook zo mooi van Yin, er is geen goede of slechte uitvoering. Het gaat om ervaren. Yin is voor iedereen. Het kan een mooie aanvulling zijn als je sport. Of als je professioneel behandeld wordt voor klachten of ziekte.

  Kenmerkend aan Yin Yoga is dat het het bindweefsel in je lichaam beïnvloedt. En dat je zo tussen de twee en soms 10 minuten in één houding bent. Yin Yoga is in de basis ontwikkeld om verschillende lichamelijke klachten te verminderen of te herstellen. Bijvoorbeeld (chronische) klachten aan rug-, bekken of knieën, nek- of schouderklachten. Door het ontspannende effect ondersteunt Yin Yoga ook bij mentale klachten zoals stress, burnout of weer vertrouwen krijgen in je lichaam na een ziekte.