• Wie is BouwYin

  • Ik ben Bouwine Tijmstra (1971) en geef sinds 2013 Yin Yoga lessen in Grou. Ik ben al jaren getrouwd met de liefste man van de wereld en samen hebben we twee prachtige zoons. We wonen in Grou. 

    Van communicatie-adviseur naar Yin Yoga docent 

    Hoe wordt iemand Yin Yoga docent? Voor mij ging dat ongeveer zo. Ik was altijd al geïnteresseerd in de werking van lichaam en geest. Eigen ervaringen met chronische bekken- en rugpijn, zorg en verlies maakten dat ik in 2013 de opleiding voor Yin Yoga Teacher ging doen. Puur uit interesse, niet om docent te worden (ik was communicatie-adviseur en dat beviel ook wel). Bij een docentenopleiding hoorde ook het geven van een proefles. Dat deed ik. En wat vond ik dat leuk! Alles kwam bij elkaar. Ik wist meteen dat ik hiermee verder wilde gaan, op mijn manier. In het Fries. En met een aardse insteek. Er kwam bij dat we in korte tijd geconfronteerd zijn met ziekte en overlijden van (jonge) dierbaren. Dit heeft mij intens geraakt en mijn kijk op het leven behoorlijk veranderd.

  • "Mei juster achterop, hast altyd tsjin de wyn yn" (uit seis oere thús fan Nynke Laverman)

  • Inmiddels ben ik me steeds meer bewust van de schoonheid van het leven. Het kwetsbare en tegelijk prachtige van de natuur. De helende kracht van rust en stilte. Tevreden kunnen zijn met wat is. 

    In mijn lessen klinkt door wat ik heb geleerd en vooral heb afgeleerd. En ik leer nog steeds. Elke keer terugkomend bij de adem, het moment.