• Waarom we Yin Yoga zo goed kunnen gebruiken

  Yin is in en wordt steeds populairder. Naast dat Yin Yoga je lichaam ondersteunt om zichzelf te herstellen, zijn er nog 4 redenen waarom we YinYoga zo goed kunnen gebruiken. Heerlijk toch?

  1. Je maakt je diepere weefsels vitaal

  Je gewrichten en bindweefsel werken anders dan je spieren. Ze hebben veel langer de tijd nodig om te versoepelen en te herstellen. Wanneer je lang in een houding blijft, komt er rek op je bindweefsel waardoor het gehydrateert wordt en kan verlengen en versoepelen.

  2. Je forceert jezelf om rustig te worden 

  Je hebt in een houding lang de tijd om te reflecteren, emoties te voelen, te verwerken en stil te worden in je hoofd. Je laat de werkdag, de lijstjes en de zorgen even achter je. Een yin les helpt te onthaasten en diepe kalmte te vinden.

  3. Je traint jezelf om veerkrachtiger tegen stress te worden

  Een lange tijd in een houding blijven kan je onrustig, angstig en emotioneel maken. Door steeds terug te komen naar je (diepe) ademhaling en te focussen op wat je voelt in je lichaam, leer je je hersenen om in een staat van overgave te komen en aan te passen in de ‘stressvolle’ situatie. Je lichaam acclimatiseert en maakt ruimte om steeds dieper los te laten. Dit is een hele mooie oefening om van de mat mee te nemen naar het echte leven.

  4. Je activeert het parasympathische zenuwstelsel

  Aarding en bewust (diep) ademhalen triggert het parasympatische zenuwstelsel. Het parasympatische zenuwstelsel activeren is belangrijk om veel lichaamsprocessen goed te laten werken, zoals stress-response, bloeddruk, spijsvertering, slaap, hormonen en immuun functie. Goed kunnen aarden en ontspannen is essentieel voor het parasympatische zenuwstelsel.