• Wat is Yin Yoga

  • Eerst even wat over yin en yang

    Yin gaat over aanvaarden, rust, stilte en zijn. De aandacht is naar binnen gericht. Yang gaat over denken, doelen, streven en actie. De aandacht richt zich naar buiten. Beide hebben we nodig om in balans te zijn. Om ons vitaal te voelen. Yin is een mooie tegenhanger in onze yange maatschappij. Door deze zeer rustige aard van yoga geef je aandacht aan de yin energie in je leven.

  • Is Yin Yoga geschikt voor mij?

    Het maakt niet uit hoe lenig of hoe sportief je bent. Geen lichaam is gelijk. Bij yin yoga gaat het om ervaren en voelen wat je lijf op het moment kan. En leren verzachten in het ongemak. Bewust te worden van grenzen. Yin is voor iedereen. Het kan een mooie aanvulling zijn als je sport. Of als je professioneel behandeld wordt voor klachten of ziekte.

    Kenmerkend aan yin yoga is dat het bindweefsel wordt beïnvloed door lichte rek of druk op te zoeken in een houding. Om bindweefsel tijd te geven soepeler te worden, blijf je zo tussen de 2 tot 5 minuten (soms langer) in één houding bent. Yin Yoga is in de basis ontwikkeld om verschillende lichamelijke klachten te verminderen of te herstellen. Bijvoorbeeld (chronische) klachten aan rug-, bekken of knieën, nek- of schouderklachten. Door het ontspannende effect ondersteunt Yin Yoga ook bij mentale klachten zoals stress, burnout of weer vertrouwen krijgen in je lichaam na een ziekte.